Vakantie aan zee voor een eerlijke prijs

St. Maartenszee

SINT MAARTENSZEE
Dit dorpje, dat door het navigatiesysteem niet wordt gevonden,  is een echt vakantiedorp. Er wonen heel weinig mensen. Het dorpje bestaat uit meerdere vakantieparken en campings.  Door het prachtige duingebied wandel je in 10 minuten naar het heerlijk brede strand. Hier zijn twee strandpaviljoens waar je nippend aan een glas rosé van een romantische zonsondergang kunt genieten. Een strandpaviljoen blijft het gehele jaar door staan, zodat je ook tijdens een najaarsstorm van de hoge golven kunt genieten onder het genot van een kop dampende chocolademelk.  De kinderen kunnen ravotten in attractiepark De Goudvis, terwijl de ouders op het nabijgelegen terras van het zonnetje genieten.
 
Tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolbloemen
In het voorjaar ziet het er in de omgeving van St.Maartenszee toverachtig uit. Het is een ware kleurenpracht als achtereenvolgens de krokus-, narcissen-, hyacinten- en tulpenvelden tot bloei komen.  Je waant je in een schilderij van een oude Hollandse meester als je al fietsend langs de velden rijdt.  Een aanrader is het belevingspark Fluwels Tulpenland in de Belkmerweg.
 
 
Aan de hand van een circuit wordt op creatieve wijze de historie van de tulpenbol uitgebeeld. Aan het eind van je ontdekkingsreis kun je nagenieten met een hapje en drankje in de ‘koffiestal’. Of kun je een leuk souvenir scoren in de goed uitgeruste souvenirwinkel.
In St.Maartenszee zijn diverse restaurants, winkeltjes en uitgaansgelegenheden.  Er is gedurende april tot en met oktober elke maandag een kofferbakmarkt.
 

Natuurreservaat Het Wildrijk is in een waar eldorado voor natuurliefhebbers. In het voorjaar bloeien hier duizenden wilde hyacinten.

 

Sint Maartenszee een facelift?

Na Petten en Callantsoog is eindelijk Sint Maartenszee aan de beurt. De gemeente heeft geld gereserveerd om Sint Maartenszee op te knappen. Zo zal binnen afzienbare tijd verlichting worden geplaatst op het voetpad door de duinen naar zee. Het uitkijkpunt in de duinen wordt opgeknapt en er wordt onderzocht of er een tweede uitkijkpunt kan worden gerealiseerd. De verkeersveiligheid Zeeweg/Belkmerweg en Zeeweg/N9 wordt onderzocht. Wellicht komt er een 14 persoons open busje, aangedreven door zonnepanelen, geschonken door ECN, om passagiers op een duurzame manier van de parkeerplaats naar het strand te vervoeren.Verder wordt gekeken naar een eyecatcher om bij de ingang van Sint Maartenszee te plaatsen. Hopelijk wordt  er snel mee begonnen!

Tulpenveld in de buurt van Petten en Sint Maartenszee Strand en mooie Hollandse luchten in Petten en Sint Maartenszee Zomerse stranddag in Petten en Sint Maartenszee De noordzee in Sint Maartenszee en Petten